Четвер,20.10.2022 Заняття " Навчання елементів грамоти"

 Тема: Голосні та приголосні звуки.

Доброго дня, любі діти!Запрошую вас на заняття з грамоти!

Переходимо до презентації




План презентації до заняття

 1. Ігровий момент – пригадайте які звуки нас оточують у квартирі, в групі, на вулиці. Серед цих звуків ми легко вирізняємо звуки людської мови. Чим же вони відрізняються від решти звуків? 

 2. Знайомство з Артикуляційним апаратом – ротиком. За допомогою чого людина розмовляє? Нагадування про різницю між голосними та приголосними звуками.

 3. Вправа зі звуками. Що можуть нам розповісти такі звуки, як [а], [с], [о]? Якщо ми їх поставимо у певному порядку ОСА, то зрозуміємо, про що йде мова.

 4. Фізкультхвилинка. 

 5. Вправа «Звук заблукав» (вихователь читає віршовані рядки, а діти знаходять звук, який «загубився» і виправляють помилку). - По дорозі повзе бук з довгими вусами. (жук) - Здіймає хвилі море синє, й кружляють маєчки над ними. (чаєчки) - Кричить мисливець: «Вір – не вір, мене полює хижий твір!» (звір)

 6. Вправа «Звуковий аналіз». Діти виконують попарно звуковий аналіз слів: МАК – ЛАК; КІТ – КИТ; ЛІС – ЛИС. - Чим відрізняються? 

7. Підсумок. Які органи допомагають нам говорити? Як називаються звуки, які можна співати? Які звуки не співаються? Чому?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

15 листопада2023. Консультація для батьків "Пожежна безпека "

14.02.2024, Середа. Заняття "Логіко-математичний розвиток" (Старша підгрупа 5-6років)

Понеділок, 10.10.2022. Заняття " Художньо- естетичний розвиток"