Публікації

Показано дописи з січень, 2023

П'ятниця, 13.01.2023. Робота з батьками. Консультація.

Зображення
 

П'ятниця, 13.01.2023. Заняття " Художня література"

  Художнє образотворення. Художня література. Тема: «Вивчення вірша М.Сингаївського «Гречана каша" - Доброго ранку, любі діти! Запрошую на заняття з художньої літератури. Переходьте до відеопрезентції, призупиняйте відео  щоб краще ознайомитись 9План  1. Ігровий момент – гра «Відгадай крупу». Діти повинні відгадати на  вигляд, яка крупа в баночках 2. Розглядання ілюстрацій із зображенням гречаного поля та квітучої  стеблини. Розповідь вихователя про стадії вирощування гречки. 3. Читання вірша М.Сингаївського «Гречана каша» Гречка виросла малою, А жита стоять стіною, І тому, либонь, вона Не весела, а сумна. Я піду її розважу: - Ти рости в своїй красі, Бо твою гречану кашу Ще хвалитимуть усі.  Запитання: Чому була сумна гречка? Як її розважив автор? 4. Фізкультхвилинка. 5. Повторне читання вірша. Заучування вірша. Читання вірша дітьми (2-3  дитини).  6. Підсумок – дидактична вправа «Гречана каша яка?» (запропонувати  придумати прикметники)

Четвер, 12.01.2023, Заняття " Навчання елементів грамоти" ( Для дітей старшого віку)

Комунікативний розвиток. Навчання елементів грамоти. Тема: Звук [а], буква Аа. -Доброго ранку, діти! Вітаю вас на занятті з грамоти. План 1. Ігровий момент – запрошую  до Країни Звуків та Букв.  - Які бувають звуки?  - Поясніть різницю між голосними та приголосними звуками. 2. Вправа «Проспівай звук» - інтонування голосних звуків. 3. Робота зі звуком [а]. Вихователь показує зображення (автобус, айстра,  альбом, акула, абрикос, ананас …). - Назвіть ці предмети.  - Що спільного у цих словах?  - Де стоїть цей звук у словах?  - Звук [а] може також стояти в середині та в кінці слова.  Вправа «Де сховався звук [а]». Якщо звук знаходиться на початку слова,  необхідно зафарбувати перший квадратик, якщо в середині - другий, якщо в  кінці – третій.  Вправа «Що зайве?» В назвах зображень немає звука [а] 4. Знайомство з буквою А. Вихователь демонструє зображення букви А. Ось  такою буквою позначається звук [а] на письмі.  Пояснення: Звуки ми чуємо і вимовляємо, а букви бачимо і читаємо. Запропонув

Вівторок, 10.01.2023. Тренувальні картки для дітей.

Зображення
 -Дітки, пропоную вам потренуватись у порівнянні кількості предметів. Рогляньте предмети на картинках та спробуйте порівняти кількість предметів " більше"   " менше", " порівну". -Дякую за роботу! 👍

Вівторок, 10.01.2023. Заняття " Логіко- математичний розвиток"

Зображення
 Тема: Числа від 1 до 5. Задача. -Дякую за увагу! Спробуйте самі скласти задачку і розповісти батькам. Пам'ятай, що у задачі є питання.

Понеділок 09.01.2023. Заняття " Ознайомлення з соціумом"

Зображення
 Понеділок, 09 Січня 2023 Тема: Харчування - основа життя. -Доброго ранку, любі діти! Сьогодні  ми ознайомимося з продуктами харчування. З'ясуємо, які продукти  корисні, а які шкідливі. План 1.Ігровий момент-  розгляньте малюнки та назвіть їх.   Так це їжа, одним словом можна назвати - продукти харчування. Ці продукти багаті на вітаміни, необхідні для зростання і зміцнення організму, вживати їх корисно для здоров'я.  2. Гра "Корисні- шкідливі". Розглянь картинки і спробуй назвати  продукти корисні та шкідливі. 3. Як ти гадаєш, які продукти підходять для сніданку, обіду, вечері? Щоб бути здоровим слід їсти чотири рази на день.  Запитання: Коли ми вживаємо найбільше страв? Як ви вважаєте, чому? Коли найменше? Чому? Яка ваша найулюбленіша страва? 4. Пропоную переглянути відео. 5. Підсумок:  -Дякую за увагу! Харчуйтесь правильно та корисно!

Четвер, 05.01.2023 Логіко-математичний розвиток.

Зображення
 05 січня 2023, Логіко-математичний розвиток. Тема: Геометричні фігури. Поділ цілого на частини. Вітаю вас, любі діти! Запрошую на заняття з математики! Сьогодні ми з вами пригадаємо назви геометричних фігур та навчимось ділити їх навпіл або на частини. В цьому нам допоможе Сорока-Білобока. Переглядайте уважно відео та діліться своїми відповідями. Підсумок: Кому ми сьогодні допомагали? З яких частин складається число "5" та якою цифрою воно позначається?