Вівторок, 27.09.2022. о 11:00год. Он- лайн заняття "Логіко-математичний розвиток"

 о 11:00 год Нова зустріч он-лайн, переходимо за посиланням

4. Тема: «Число і цифра 1. Круг» 

 План

1 Діти, сьогодні я запрошую вас у подорож, а подорожувати ми будемо на потязі.





Гра «Потяг». Скільки паровозів у потязі? Скільки може бути вагонів? Прикріплюється один вагон. Скільки вагонів? Чого більше вагонів чи паровозів? Назвіть де знаходяться предмети по відношенню до потяга: над потягом – сонечко, праворуч від потяга – гриб, ліворуч – ялинка, біля ялинки – квітку. Що спільного між предметами? (Підвести до висновку, що всіх предметів по одному). Запрошення у подорож. Як ви гадаєте, який номер буде у вагончика в нашому потязі? (1) Чому? А як показати, що в нас один вагон? Є спеціальний математичний знак – цифра 1.

 2. Знайомство із цифрою 1. Чим вони відрізняються? Запропонувати обвести кольоровими олівцями тонку цифру, а товсту заштрихувати за зразком.

 3. Фізкультхвилинка.

 4. Гра «Веселий конструктор». З 10 кругів викладене ведмежа. Чим відрізняється це ведмежа від інших? Зі скількох кругів складається ведмежа? Кого ще можна скласти з кругів? Запропонувати дітям скласти новий предмет.

 5. Гра «Перетвори фігуру». У дітей трафарет з вирізаним кругом. Що може бути круглої форми? Запропонувати обвести декілька кружечків, щоб вийшов якийсь предмет.

 6. Підсумок. Що нового ви дізналися на занятті?






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

15 листопада2023. Консультація для батьків "Пожежна безпека "

14.02.2024, Середа. Заняття "Логіко-математичний розвиток" (Старша підгрупа 5-6років)

Понеділок, 10.10.2022. Заняття " Художньо- естетичний розвиток"