19.10.2022 Заняття " Розвиток мовлення"

Тема: «Складання казки «Зайчик-огородник» 

Пепеходимо до презентації



 План 

 1. Ігровий момент – зображення осіннього лісу, стоїть будиночок. Запитання: Куди ми з вами потрапили? А яка пора року в лісі? Як ви здогадалися? 

 2. Гра «Хто в хатиночці живе?» Вихователь звертає увагу на хатинку. Хто ж тут живе? - Хто це? - Як можна ласкаво назвати зайчика? (зайченя, зайченятко, зайчисько) 

3. Бесіда «На городі». Запитання: Що це у нього за хаткою? А що росте на городі? Які овочі виростив зайчик? Розкажіть, як він їх вирощував. Що робив спочатку? Щоб насіння проросло, що робив? Щоб город був чистий, бур’ян не заважав рослинам, що робив? Гарна в нього городина. Вихователь пояснює значення слова городина – це всі овочі, які ростуть на городі. 

4. Фізкультхвилинка 

5. Складання розповіді. Умови виконання завдання: вихователь починає речення, а діти його закінчують або повністю відповідають на запитання вихователя. Жив у лісі, у своїй хатинці… (зайчик). Якось навесні взяв він насіння і що зробив? (посіяв на городі) Що потім зайчик робив? (поливав, полов, доглядав за городом) А восени у нього виросли… (овочі, городина). Зразок казочки: (вихователь показує відповідні ді.) «Жив у лісі, у своїй хатинці зайчик. Якось навесні узяв він насіння і посіяв на городі овочі. Ціле літо зайчик працював: поливав рослини, полов город. А восени зібрав рясний урожай овочів. Запропонувати 2-3 дітям росповісти казочку. 6. Вправа «Склади овочі у банки». Діти, зайчик так багато овочів зібрав, що і не знає, як зберегти їх узимку. Давайте допоможемо йому посолити овочі, закрити їх в банки. Ось у мене є вже готові банки, а ви “поскладаєте” овочі». 7. Підсумок. Де ми сьогодні були? Що робили? Як допомогли зайчикові? Зайчик вам дуже вдячний! Літературне образотворення. Заняття № 6 Тема: «Обігрування твору «Ходить гарбуз по городу

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

15 листопада2023. Консультація для батьків "Пожежна безпека "

14.02.2024, Середа. Заняття "Логіко-математичний розвиток" (Старша підгрупа 5-6років)

Понеділок, 10.10.2022. Заняття " Художньо- естетичний розвиток"