Вівторок, 22.11.2022 Он-лайн заняття " Логіко- математичний розвиток"

 Тема: Куля.Куб. Числа від 1 до 4.

-Вітаю, вас малята, на занятті з математики.Сьогодні ми з вами пригадаємо геометричні фігури з якими ми вже ознайомлені та познайомимось з новими фігурами - Кулею та Кубом.

-Перегляньте презентацію.


 План

 1. Вправа «Що це за фігури». Закріплення знань про геометричні фігури, знайомство з кубом, кулею. 

 2. Запропонувати дітям на дотик з’ясувати, що знаходиться в «чарівних» мішечках. Діти роблять висновок: в першому плоскі фігури, а в другому - об’ємні. Потім дістають об’ємні фігури. Які предмети ви дістали? Запропонувати прокотити кулю та куб у ворота. Чому одна з фігур може котитися? Потім діти катають маленькі кульки між долоньками та по столу, ставлять перед дзеркалом і з’ясовують на що схоже її відображення (на круг) Розглядання другої фігури. Що заважало цій фігурі котитися? Вихователь наголошує що ця фігура називається кубом. Запропонувати покатати його між долоньками та по столу, за допомогою дзеркала з’ясувати на що схоже його відображення (на квадрат) Із яких фігур можна зробити аплікацію? Чому? А що можна зробити з об’ємних фігур?

 3. Гра «Будиночки для звірят». Добудуй будиночки для звірят: розфарбуй відповідним кольором. - У кого найвищий будинок? - У кого найнижчій? - Якого кольору будиночок у зайця? у їжачка? у мишки? 

4. Фізкультхвилинка. 

 5. Практичні завдання: - З’єднай лініями однакові будинки. Порахуй їх парами. Скільки пар? - Розфарбуй стільки пелюстків, скільки показує цифра. 

6. Вправа «Встанови порядок» (закріплення понять «раніше», «пізніше»). Діти розглядають сюжетні малюнки та визначають, у якому порядку відбувалися дії, розклавши біля малюнків цифри 1, 2, 3, 4. 

7. Логічна вправа «Зайва чашка». Поясни, чому кожна чашка може бути зайвою 

8. Підсумок. Про які геометричні фігури згадували? (назвати об’ємні та плоскі фігури). - Що в навколишньому оточенні нагадує за формою кулю, куб?



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

15 листопада2023. Консультація для батьків "Пожежна безпека "

14.02.2024, Середа. Заняття "Логіко-математичний розвиток" (Старша підгрупа 5-6років)

Понеділок, 10.10.2022. Заняття " Художньо- естетичний розвиток"